УКР|РУС
Новорічні
подарунки оптом
ГоловнаНовиниПідготовка до дитячих новорічних ранків

Підготовка до дитячих новорічних ранків

Підготовка до дитячих новорічних ранків

Ось і наближаються до нас швидкими і холодними кроками новорічні свята. Ми з нетерпінням чекаємо вихідних, сімейних вечерь, подарунків і просто гарного настрою. Але більше всіх ці свята чекають діти. Для них - це не просто свято. Це час справжніх чудес, веселих зимових ігор, довгоочікуваних канікул і подарунків від самого Діда Мороза, Санта Клауса, Святого Миколая. Зустріч зі Снігуронькою, ельфами, сніговиками і іншими казковими персонажами. Ну, а де малюки можуть зустрітися з усією цією новорічної компанією? Звичайно ж - на новорічних ранках.

Підготовка до цих заходів - справа відповідальна і клопітка. Однак, досить приємна. Найкраще починати готуватися до ранків ще в листопаді. Почніть з приготувань прикрас для ялинки і приміщень дитячого садка або школи. Можна прикрасити з малюками їх шафки і стіни, розмалювати вікна і плакати. До того ж, у вас буде більше часу вивчити з дітьми вірші, пісеньки і сценки. А це дасть можливість провести ранки без проблем.

Якщо мова йде про ясельні групи в дитячих садах, слід запам'ятати кілька важливих правил. Розробляють сценарії, як правило, вихователі або художні керівники. Пам'ятайте, що ранки для найменших повинні тривати не більше 20-30 хвилин, щоб діти не втомилися. Крім того, сценарій повинен бути веселим, яскравим і цікавим. Батьків краще не запрошувати, так як малюки можуть вередувати при вигляді своїх мам і тат. Особливим моментом має бути запалювання вогнів на ялинці - дітки люблять яскраві кольори. Ну і звичайно ж не забудьте про найголовніше - солодких подарунків від Діда Мороза та Снігуроньки. Їх також краще замовити заздалегідь.

З дітьми старшої вікової групи вже можна розучувати дитячі віршики та пісеньки. На ранки можна запросити батьків, малюк, побачивши їх буде відчувати себе впевненіше. Однак, для того щоб дитина добре виступила, батькам слід пам'ятати кілька простих правил:
· Посміхайтеся своєму малюкові,
· Не критикуйте і не повчайте дитини навіть поглядом,
· Не підказуйте йому слова,
· Аплодуйте і щиро радійте його успіху,

Деякі батьки роблять грубу помилку, приносячи з собою куплені своєму чаду подарунки, і просять Діда Мороза з дитсадку піднести їх малюкові просто на святі. Ні в якому разі не робіть цього. Інакше інші діти можуть «запідозрити» щось недобре і тоді грандіозних сліз і образ не уникнути. Краще подаруйте дитині свій подарунок вдома. А на ранках краще, якщо всі подарунки будуть однаковими.

Щоб діти не занудьгували і не перетворили ранок у щось незрозуміле і гучне, постарайтеся добре продумати сценарій до найдрібніших деталей. Свято має бути веселим, цікавим і завзятим. Додайте трохи інтриги і чудес. Якщо є необхідність, можна задіяти в сценаріях батьків. Це не тільки полегшить вам роботу, але і порадує малюків. Не треба боятися просити батьків про посильну допомогу і участь у святкових заходах. Наприклад, замовленням подарунків може зайнятися батьківський комітет.

Шкільні ранки трохи відрізняються від дитсадкових. Адже тут діти вже доросліші, зі своєю яскраво вираженою індивідуальністю. Важливо правильно роздати ролі дітям, враховуючи їх індивідуальність. Не забувайте, що костюми для діток повинні бути зручними і теплими. А головне, повинні подобатися вашій дитині.

Не варто думати, що якщо діти дорослішають і більшість вже не вірить в Діда Мороза, то можна обійтися без подарунків. Яскраві коробочки і целофанові пакетики з солодкими смаколиками  обов'язково порадують дітей будь-якого віку.

Також можна прикрасити центральний вхід в школу або дитячий сад. Побільше конфеті і яскравих гірлянд.
А найголовніше - це ваш гарний настрій і щирість. Тільки в такому випадку малюкам буде комфортно поруч зі своїми вихователями, вчителями та батьками. Діти дуже чутливі і якщо ви хочете подарувати їм гарний настрій, подбайте про те, щоб ваші емоції і настрій були позитивними і святковими!

 

Іграшки з цукерками